Jesenné tvorenie s(o starými) rodičmi

„Starí rodičia sú mama a otec, 

ktorí dostali druhú šancu tráviť s deťmi viac času, 

byť pri výchove trpezlivejší a láskavejší.“ (Zuzana Gránska)

Prvý tohtoročný októbrový štvrtok v našej škole bol venovaný komunitnej akcii, kedy mohli nielen rodičia, ale najmä starí rodičia tráviť svoj čas spolu s deťmi pri jesennom tvorení. Podujatie v mnohých momentoch zachytáva nenahraditeľné okamihy strávené so svojimi blízkymi. 

« z 2 »

Do spoločnej akcie sa zapojili všetky triedy. V Platanovej záhradke bol vyhradený priestor na vyrezávanie z tekvíc na práce vyžadujúce vonkajší priestor. Ako sa vraví „dobrých ľudí sa všade veľa zmestí“, čo sa aj potvrdilo, keďže pre nepriaznivé počasie sa 6 tried žiakov so svojimi rodičmi či starými rodičmi usadilo v našej jedálni. Príjemná atmosféra bola podčiarknutá výborným čajom a dobrotami napečenými našimi babičkami a mamičkami, ktoré sa podávali vo vestibule. Ani ďalšie triedy na prízemí nezívali prázdnotou, nakoľko ich obsadili naše najstaršie ročníky a taktiež tvorili spolu so svojimi rodičmi a starými rodičmi. Deti vyrábali výrobky za pomoci starých rodičov, rodičov, ale aj svojich pedagógov či vychovávateľov. Na výrobu sa spotrebovalo množstvo prírodnín, kreatívneho materiálu, veľa sa recyklovalo, ale aj kombinovalo mnohokrát nekombinovateľné…

Výsledok bol úžasný – množstvo krásnych dekorácii, obrazov a moderného umenia. O tom, že bolo veselo Vám nemusím písať, určite ste to cítili, ale ľahko to postrehnete aj z priložených fotografií.

Na záver by som rada spomenula môj osobný postreh. Bolo pekné vidieť radosť v tvárach detí, ktoré sa tešili z prítomnosti svojich blízkych. Pevne verím, že ten čas čo im dávame, deti vrátia v podobe správnych činov a prejavovanej úcte k rodičom a starým rodičom.

(autor: p. vych. Peťka)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *